Haardhout

T.o.v. stoken met briketten

U heeft een open haard of kachel en stookt al jaren op haardhout? Dit is een vertrouwde manier van stoken en u bespaart aanzienlijk op gaskosten van uw CV. Toch zitten er ook nadelen aan het stoken op haardhout.
Voordat het hout gestookt kan worden dient het (afhankelijk van de hout soort) 1 – 2 à 3 jaar gedroogd te zijn.

Vocht

Is het haard hout te vochtig dan is het lastig om uw kachel aan te krijgen of aan te houden. Verder komt er veel minder warmte vrij dan bij goed droog haardhout, waardoor u meer hout nodig hebt om uw huis op temperatuur te houden. Een bijkomend nadeel is rookontwikkeling, waardoor uw rookkanaal sneller zal vervuilen.

Vuil

Ligt het haardhout enkele jaren droog opgeslagen dan zit het vaak vol met muggen/ vliegen / insecten die u mee naar binnen neemt.
Ook veroorzaakt de schors veel rommel als het hout binnen bij de kachel wordt neergelegd.

Ruimte

Omdat hout per volume eenheid een lagere dichtheid heeft dan houtbriketten heeft u ongeveer 3 à 4 keer meer ruimte nodig voor opslag.

Kosten

De prijs die u voor een m³ haardhout betaalt moet u dus om het te kunnen vergelijken met een pallet houtbriketten vermenigvuldigen met 3 à 4 (afhankelijk van soort hout en vochtpercentage).

Ontwikkeling

In Duitsland zijn houtbriketten al jaren een vertrouwd gezicht, en niet voor niets! Ze winnen elk jaar aan populariteit door bovenstaande voordelen. Langzamerhand raken ook meer Nederlanders enthousiast. Als mensen eenmaal briketten geprobeerd hebben raken ze overtuigd en stappen over.

Wilt u zelf de voordelen ervaren maar bent u nog niet overtuigd? U kunt bij ons een pakket ThermoWood briketten kopen van 15 kg voor € 4,50. Zeker weten dat u overtuigd raakt!
Hier vind u onze contactgegevens.